WebGIS voor gemeenten

WebGIS Publisher

WebGIS Publisher maakt GIS en Geo-informatie eenvoudig toegankelijk voor iedere gemeente, ook voor gemeenten met een klein budget, ook voor gemeenten zonder eigen geo-specialisten in dienst.

WebGIS Publisher wordt door gemeenten met succes ingezet voor het gebruiken van Basisregistraties, eigen gegevens en open gegevensbronnen.

Met WebGIS Publisher biedt een gemeente precies de juiste geo-informatie aan voor dienstverlening aan de balie en via de gemeentelijke website. Maar natuurlijk ook voor interne medewerkers,  buitendienstmedewerkers en medewerkers van ketenpartners.

streetview in WebGIS Publisher

 

Functies

WebGIS Publisher heeft praktische en gebruikersvriendelijke functies. Natuurlijk voor het raadplegen, presenteren en muteren van geo-informatie. Maar WebGIS Publisher is ook uitgerust met een laagdrempelige (volledig grafisch-interactieve) webbased beheeromgeving.

Via de gebruikersvriendelijke portaalfunctie biedt biedt u iedere gebruiker informatie op maat, zonder dat die gebruiker met tientallen lagen van gegevens wordt geconfronteerd die voor hem niet van belang zijn.

Organiseer en autoriseer themakaarten per team, afdeling of individu in het portaal van WebGIS Publisher.

Kaartportaal Aalsmeer / Amstelveen

Voor alle devices

WebGIS Publisher werkt goed op ieder beeldscherm en op ieder apparaat door de responsive interface. Ook is er de WebGIS App voor Android en iOS, speciaal bedoeld voor telefoons en tablets. Met die apps kan eveneens offline worden gewerkt.

WebGIS Publisher kan ook als kaartview-widget in een webpagina worden opgenomen. Hiermee is de viewer dus goed te gebruiken binnen webpagina’s of in een Content Management Systeem.
Het is mogelijk om de werking van de GIS-widget via Javascript te laten samenwerken met andere functies op de webpagina (buiten de widget).

Kaart Essentaksterfte Almere

Technologie en standaarden

WebGIS Publisher is ontwikkeld op basis van Open Source technologie. Het heeft geen onderliggende commerciële GIS producten of databases nodig – maar werkt daar natuurlijk wel uitstekend mee samen.

Bij de ontwikkeling van WebGIS Publisher is consequent voor OpenGIS Standaarden gekozen (OGC). WebGIS Publisher past daardoor bij iedere architectuur, bij alle gangbare Open Data (zoals PDOK) en bij nieuwe ontwikkelingen als het Digitaal Stelsel Omgevingswet en de Common Ground.

Hosting en beheer

De software gebruikers (beheerders) van WebGIS Publisher worden ondersteund door de Servicedesk en de consultants van Nieuwland.
Optioneel bestaat de mogelijkheid om hosting (incl. technisch beheer) en/of functioneel beheer uit te besteden aan Nieuwland, op basis van een Service Level Agreement.

Voor hosting werkt Nieuwland samen met een hosting provider die is gecertificeerd voor beveiliging en bedrijfszekerheid.
WebGIS Publisher heeft een speciaal gemeentelijk gebruikersoverleg. Daarin worden onderling ideeën en ervaringen uitgewisseld, en wordt met Nieuwland gesproken over verdere ontwikkeling van WebGIS Publisher.

Licentie

WebGIS Publisher wordt gebruikt op basis van een abonnement. De prijs van het abonnement wordt bepaald door het inwoneraantal van een gemeente, en daarmee is WebGIS Publisher ook voor de kleinste gemeenten toegankelijk!

Samenwerkende gemeenten kunnen een gezamenlijk abonnement afsluiten.

gemeentekaart

Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen en voor mijzelf als applicatiebeheerder van WebGIS is het allemaal een stuk makkelijker geworden de pagina’s online te zetten en te beheren.

Hugo Weijgertse Medewerker basis-informatie (IB-BI) Amstelveen