• +0317 421 711
  • geo@nieuwland.nl

De kaart uit services

De kaart uit services

WebGIS Publisher is een service georiënteerde applicatie. Met deze applicatie stelt u kaarten samen en de bijbehorende informatie die wordt getoond als je er op klikt. De kaarten zijn vervolgens via het internet raadpleegbaar.

Met WebGIS Publisher combineert u kaartgegevens uit databronnen.

GoogleMaps is een voorbeeld van zo’n databron. Maar er zijn nog veel meer gratis openbaar beschikbare ondergrondkaarten. En ook provincies, waterschappen, ministeries, gemeentes en vele andere organisaties stellen databronnen beschikbaar waar, al dan niet tegen betaling, kaartgegevens geraadpleegd kunnen worden.

In Nederland is één plek waar alle, meest openbare, databronnen aangeboden worden: het Nationaal Georegister.

Uw eigen geodata

Uw eigen kaarten heeft u misschien nog niet beschikbaar in een Databron. Daar kunnen wij u mee helpen. De meeste van onze WebGIS Publisher gebruikers hebben geen mogelijkheid om een databron te maken van al hun kaartmateriaal. Binnen de overeenkomst met WebGIS Publisher hoort dan ook het opzetten, beheren en beschikbaar stellen van zo’n databron.

Een kaart kan in enkele stappen

Bouw de kaart op in een paar eenvoudige stappen en publiceer deze direct. 

Stap 1:

Openen van Databronnen – achtergrondkaart (bijv. GoogleMaps, OpenStreetMap, Luchtfoto, Bing, Yahoo), referentie kaarten (bijv. gemeente grenzen) en natuurlijk uw eigen kaart (Databron)

Stap 2:

Instellen van de mogelijkheden van de kaart: welke informatie wordt getoond als de gebruiker er op klikt, schaalinstelling, transparantie, kleur, symbologie , printen en nog vele andere instelmogelijkheden

Stap 3:

Indelen van de kaartvolgorde – achtergrond kaarten worden onderaan gezet, daarboven de andere. Kaarten kunnen ook gegroepeerd worden.

Stap 4:

Instellen van zoekmogelijkheid, bijv. op adres, postcode of op specifieke informatie uit één of meerdere kaartlagen.

Stap 5:

Publiceren van de kaart. Hiermee wordt uw kaart beschikbaar voor gebruik op PC, notebook, tablet en smarthone binnen alle gangbare internetbrowsers (Internet Explorere, FireFox, Chrome, Safari, …)