• +0317 421 711
  • geo@nieuwland.nl

Nieuwe release WebGIS Publisher

Nieuwe release WebGIS Publisher

Nieuwe WebGIS Publisher beschikbaar!

NieuwlandGeo heeft in de afgelopen periode de software WebGIS Publisher compleet vernieuwd. De nieuwe versie van WebGIS Publisher is gemaakt om als Cloud-oplossing te draaien en heeft een architectuur waarin API-koppelingen centraal staan. 

Daarmee is WebGIS Publisher voorbereid op de komende nieuwe OpenGIS standaarden en op ontwikkelingen op landelijk niveau richting bijvoorbeeld Common Ground

Daarnaast is WebGIS Publisher nu perfect geschikt voor integratie in applicaties en Cloud-diensten van andere partijen.

Vorige jaar hebben partijen als Circle Software en Omnimap, op basis van API-koppelingen, oplossingen ontwikkeld met WebGIS Publisher die inmiddels bij meerdere gemeenten en waterschappen worden gebruikt. 

Nieuw en toch vertrouwd

Sinds januari is de nieuwe versie als interactieve viewer beschikbaar. WebGIS Publisher heeft een moderne, volledig responsive user interface gekregen. De interface kan tot in detail volgens een huisstijl worden geconfigureerd. Deze kan niet alleen als losse applicatie worden gebruikt maar ook naadloos in webpagina’s worden opgenomen. 

De beheerfuncties waren al de sterke kant van de bestaande WebGIS Publisher en die zijn in de nieuwe WebGIS Publisher nog verder geperfectioneerd.

Alle beheerinstellingen worden nu in een library opgeslagen en kunnen naar wens worden hergebruikt en met elkaar gecombineerd; wanneer een instelling wordt veranderd (bijvoorbeeld er veranderen enkele details in de aanroep van een OpenGIS web service), dan werkt dit direct door in alle informatieproducten waar die instelling wordt gebruikt. Het is dus niet meer nodig die verandering overal opnieuw door te voeren.

De primeur

Gemeente Amstelveen is een half jaar geleden als eerste klant de nieuwe versie gaan testen.

Hugo Weijgertse, functioneel beheerder van de gemeente, heeft het product inmiddels goed leren kennen. Hij is erg positief over de nieuwe mogelijkheden, met name de nieuw vormgegeven user interface en de mogelijkheid om direct CSV bestanden met punt-objecten in de viewer te publiceren.

“En daarbij,” zegt hij, “zijn de beheerfuncties nog praktischer en gebruikersvriendelijker geworden.” Het is de bedoeling om deze versie van WebGIS Publisher in de loop van dit jaar in te gaan zetten als GIS-viewer voor burgers op de website van de gemeente Amstelveen.

Naast Amstelveen zijn inmiddels ook andere klanten de mogelijkheden van de nieuwe WebGIS Publisher gaan verkennen en zijn de eerste echte implementaties inmiddels begonnen.

NieuwlandGeo