• +0317 421 711
  • geo@nieuwland.nl

WebGIS Publisher in het kort

WebGIS Publisher in het kort

Uitgebreide online kaartapplicatie

WebGIS Publisher maakt GIS en Geo-informatie eenvoudig toegankelijk. Ook voor organisaties zonder eigen geo-specialisten in dienst.

Met WebGIS Publisher biedt een organisatie precies de juiste geo-informatie aan burgers, ketenpartners en aan eigen medewerkers: intern, in de buitendienst of aan de balie.

Map Management System

WebGIS Publisher kan worden ingezet als GIS-viewer, GIS-widget, Geo-portaal en GIS-apps voor Android en iOS. Al deze oplossingen werken uit één geïntegreerde omgeving en kunnen vanuit één toegankelijke en krachtige beheeromgeving worden beheerd.


GIS-viewer

Als GIS-viewer biedt WebGIS Publisher veel functionele mogelijkheden die door de beheerder precies op maat kunnen worden geconfigureerd voor verschillende gebruikersgroepen.
Naast raadplegen zijn er krachtige mogelijkheden voor filters, analyses en selecties. Functies voor meten, schetsen (red lining) en muteren van gegevens kunnen per themakaart worden geconfigureerd. Daarnaast zijn er uitgebreide rapportages, export mogelijkheden en plotfuncties.


De kaart op een webpagina

WebGIS Publisher maakt het makkelijk om geo-informatie op een website te publiceren. Met behulp van een GIS-widget wordt een webpagina verrijkt met compacte geografische informatie, precies af te stemmen op de inhoud van de webpagina.


Voorbeeld kaart ingebed in webpagina.
(Toerisme en Recreatie in Beesel)


Geo-portaal

Via de gebruikersvriendelijke portaalfunctie biedt u iedere burger informatie op maat.

Gebruikers hoeven dan niet eerst de standaard kaart te openen om uit tientallen lagen hun eigen informatie te zoeken. In plaats daarvan vinden ze de gewenste informatie met één muisklik in een themakaart!

Het geo-portaal geeft een overzicht van alle themakaarten. Her portaal kan intern en extern worden ingezet en de mogelijkheid bestaat ook om afzonderlijke gebruikersgroepen een eigen Geo-portaal te geven.

Zo kunt u themakaarten per team, afdeling of individu organiseren (en autoriseren) in het portaal van WebGIS Publisher.


WebGIS App

WebGIS Publisher is ook in te zetten als app voor Android en iOS, speciaal bedoeld voor smartphones en tablets.

Met die apps kan eveneens offline worden gewerkt. De apps werken met dezelfde gegevens en dezelfde opmaak als de andere componenten van WebGIS Publisher.

De GIS-apps zijn ideaal voor medewerkers in de buitendienst voor raadplegen, inventariseren, monitoren en meldingen maken.


Technologie en standaarden

WebGIS Publisher is een volledig server-gebaseerde GIS omgeving. Het is volledig op OpenGIS standaarden gebaseerd en op de achtergrond wordt gebruik gemaakt van Open Source technologie. Het heeft daarmee geen onderliggende commerciële GIS producten of databases nodig – maar werkt daar natuurlijk wel uitstekend mee samen.

Bij de ontwikkeling van WebGIS Publisher is consequent voor OpenGIS Standaarden gekozen (OGC). WebGIS Publisher past daardoor bij iedere architectuur, bij alle gangbare Open Data (zoals PDOK).

Integratie met software van andere leveranciers wordt gerealiseerd via krachtige API’s (Application Programming Interface) voor Javascript en REST. Deze aanpak past goed bij nieuwe ontwikkelingen als het Digitaal Stelsel Omgevingswet en de Common Ground.

Maatwerk voor bijvoorbeeld procesondersteuning kan worden ontwikkeld door het programmeren van een plug-in.

Eveneens kan er gebruikt worden gemaakt van add-ons. Zo kunt u bijvoorbeeld Street Smart-functies van Cyclomedia met een kaart combineren.


Hosting en beheer

Het Map Management System WebGIS Publisher heeft een unieke volledig grafisch interactieve beheeromgeving. Daarmee kan iedere organisatie zelf probleemloos het functioneel beheer invullen.

De beheerders van WebGIS Publisher bij onze opdrachtgevers worden daarbij ondersteund door de Servicedesk en de consultants van Nieuwland.

Optioneel bestaat de mogelijkheid om hosting (incl. technisch beheer) en/of functioneel beheer uit te besteden aan Nieuwland, op basis van een Service Level Agreement. Voor hosting werkt Nieuwland samen met een hosting provider die is gecertificeerd voor beveiliging en bedrijfszekerheid. We bieden daarmee een hoge up-time en een uitstekende performance.

WebGIS Publisher heeft een jaarlijks gebruikersoverleg. Daarin worden onderling ideeën en ervaringen uitgewisseld, en wordt met Nieuwland gesproken over verdere ontwikkeling van WebGIS Publisher.


Kaart voor gemeente Schiedam

Kaart geluidsbelasting regio Rijnmond.
DCMR levert widgets aan verschillende gemeenten.

In de kaartvensters kunnen kaartlagen aan/uit worden gezet in het linkerpaneel (klap het paneel uit met het pijltje linksboven).
Daar bevindt zich (in dit geval) ook de legenda; deze past zich automatisch aan wanneer er kaartlagen worden uit/aan gezet.


Licentie

WebGIS Publisher wordt gebruikt op basis van een jaarabonnement. U kunt een abonnement nemen voor één themakaart, een abonnement voor een ongelimiteerd aantal themakaarten of een op u afgestemd abonnement.

Het abonnement is onafhankelijk van het aantal gebruikers, er zijn dus geen extra kosten per gebruiker.


Al met al is de gemeente er mijns inziens erg op vooruit gegaan, nu wij platform onafhankelijk onze geoportaal webpagina’s op internet kunnen tonen en voor mijzelf als applicatiebeheerder van WebGIS is het allemaal een stuk makkelijker geworden de pagina’s online te zetten en te beheren.

Hugo Weijgertse Medewerker basis-informatie (IB-BI) Amstelveen