• +0317 421 711
  • geo@nieuwland.nl

De beheerapp

De beheerapp

WebGIS App multi inzetbaar

Integraal onderdeel van WebGIS Publisher vormt de WebGIS App. Deze app-component is speciaal bedoeld voor smartphones en tablets voor zowel Android en iOS.

Met WebGIS App kan eveneens offline worden gewerkt. De app wordt geconfigureerd vanuit de beheeromgeving van WebGIS Publisher, werkt met dezelfde gegevens als de andere componenten van WebGIS Publisher. De user-interface is specifiek gericht op het gebruik op mobile devices.

De GIS-apps zijn ideaal voor medewerkers in de buitendienst voor raadplegen, inventariseren, monitoren en meldingen maken.

Procesondersteuning

WebGIS App, wordt steeds vaker ingezet om diverse werkprocessen buiten te ondersteunen. 

WebGIS App is een integraal onderdeel van de WebGIS Publisher suite. De functioneel beheerders van WebGIS Publisher kunnen zelf een app inrichten, publiceren en geautoriseerd beschikbaar stellen voor de buitendienstmedewerkers. 

De basis voor de App vormt de kaart (wms, wfs, wmts) van waaruit administratieve en geometrische wijzigingen gemaakt kunnen worden. 

De bijbehorende formulieren zijn door beheerders zelf op maat op te stellen met keuzelijstjes, datum prikker, foto’s toevoegen en vrije invoer voor bijv. opmerkingen. 

De kaart op kantoor en in het veld

Met de WebGIS BeheerApp kunnen veldmedewerkers uitgevoerde werkzaamheden en meldingen registreren in het veld. Op een interactieve internetkaart die geconfigureerd is in WebGIS Publisher kunnen werkvoorbereiders deze werkzaamheden inplannen, meldingen zien en wijzigen. Deze wijzigingen (dit betreft status wijzigingen) worden ook weer zichtbaar in de app. 

Eenzelfde werkwijze is ingericht voor het afvalbeheer. Met de app kunnen veldmedewerkers aangeven waar afvalhoopjes zijn geplaatst, en kan geregistreerd worden waneer deze worden verwijderd. De voortgang is voor kantoor zichtbaar in een interactieve internetkaart. 

Op deze themakaart zijn bijvoorbeeld de in het veld gemaakte meldingen en geplaatste hoopjes en op kantoor ingetekende werkzaamheden zichtbaar op een topografische ondergrond. Je kunt de gegevens bekijken, en je kunt een melding of een werkzaamheid een nieuwe status geven, deze wordt ook weer zichtbaar in de app. 

Er is een mogelijkheid om te filteren op werkzaamheden, meldingen of hoopjes; alleen de gefilterde objecten zijn daarna zichtbaar in de kaart. 

Inrichten en configureren

Voor niet-WebGIS Publisher gebruikers richten wij de App en formulieren in.  Zij krijgen daarnaast een eigen portaal voor het kaart- en procesbeheer. Denk bij deze laatste groep bijv. aan vele (groen)aannemers die wel de GIS kaarten hebben maar geen eigen WebGIS Publisher.

Diversiteit aan toepassingen

Het aantal toepassingen en de diversiteit neemt sterk toe. Zo wordt WebGIS App gebruikt voor brandkraan inspectie, groenbeheer (bijv. maaien), VTA-Boominspectie, bestrijding van de eikenprocessierups, schouw en inspectie. Voor controle van Niet Geëxplodeerde Explosieven is een speciale koppeling gemaakt met de precisie GPS van RTK.Zie ook: GroenwerkApp en Maaibeheer

NieuwlandGeo